cacib1

Savjeti iz policije u vezi prometa i krađa uoči Svih svetih i Dušnog dana

KARLOVAC – U povodu blagdana Svih svetih i Dušnog dana, očekuje se veći broj sudionika u prometu koji će obilaziti posljednja počivališta svojih najmilijih.

Iz PU karlovačke mole vozače da prema mogućnostima izbjegavaju dolazak vozilom u neposrednu blizinu groblja, posebno ukoliko na tom prostoru više nema mjesta za parkiranje, a u slučaju da to ipak moraju učiniti, svoja vozila parkiraju na predviđenim mjestima za parkiranje, na propisan način, bez ometanja ostalih sudionika u prometu.

Na mjestima gdje se očekuje najveća frekvencija prometa, a kako bi se osigurala što bolja prometna protočnost, prometom će tih dana upravljati policijski službenici koji će i nadzirati poštivanje prometnih propisa, a vozači se mole da se pridržavaju uputa i naredbi policijskih službenika.

U cilju izbjegavanja problema vezanih uz prometne gužve i parkiranje, za dolazak na gradska groblja prema kojima će biti organiziran javni gradski prijevoz, građanima se preporuča korištenje tog vida prijevoza.

Kako bi građani tijekom ovih dana izbjegli mogućnost da postanu žrtve kaznenih djela krađa iz osobnih automobila parkiranih u blizini mjesnih groblja iz policije savjetuju:

– pratite kretanje sumnjivih osoba u blizini parkirališta i ukoliko nešto sumnjivo primijetite o tome odmah obavijestite policiju,

– sva vrata na vozilu i poklopac prtljažnika uvijek zaključavajte bez obzira na to koliko se i na koje vrijeme udaljavate od vozila

– ne ostavljajte vozilo na mračnom ili pustom mjestu dulje vrijeme bez nadzora, zatvarajte sve prozore i ne ostavljajte vrijedne predmete na vidnom mjestu u vozilu.