cacib1

Tražitelji posla razočarani Sajmom poslova

KARLOVAC – Sedmi Sajam poslova Karlovačke županije održan je danas u Domu oružanih snaga Zrinski. Prilika je to da nezaposleni pronađu eventualnog budućeg poslodavca, tvrtke budućeg zaposlenika, ali i prilika da se srednje škole predstave budućim srednjoškolcima. Osim predstavljanja na štandovima poslodavaca i obrazovnih ustanova, na Sajmu je održan okrugli stol “Nova znanja za nove prilike”, kao i prezentacija smjernica za razvoj i jačanje ljudskih potencijala. Uz to, održana je i radionica o vještinama uspješnog traženja posla, te promocije programa, potpora i mjera Hrvatskog zavoda za zapošljavanje.

Drugi po redu u jesenskom terminu i sedmi karlovački Sajam poslova privukao je velik broj tražitelja posla, kao i učenika osmih razreda osnovnih škola. Za njih je održano posebno predstavljanje srednjih škola. Na Sajmu se predstavilo 23 poduzeća i 22 obrazovne ustanove.

Nažalost, mnogi tražitelji posla jutros su na Sajmu poslova bili razočarani. Većina tvrtki koja se predstavila nije primala životopise ni zamolbe mogućih kandidata. Zanimljivo je da su se na Sajmu predstavile i karlovačke gradske tvrtke, iako je gradonačelnik nedavno najavio da zbog manjka u proračunu do daljnjega nema novih zapošljavanja.