KABA

Karlovačka županija pomogla 23 turistička projekta – cilj je zadržati turiste na našem prostoru

KARLOVAC – Unapređenje i razvoj turističke ponude su nešto na čemu treba stalno raditi, Karlovačka županija to je prepoznala i pomogla čak 23 turistička projekta sa ukupnim iznosom od 500 tisuća kuna. Osim što su pomogli fizičkim osobama, dio sredstava dobile su i pojedine općine, ali i Turistička zajednica grada Karlovca.

Sredstva su dodijeljena u skladu s mogućnostima proračuna, a sukladno Strategiji razvoja Karlovačke županije i Master planu turizma. Na natječaj se javilo 55 zainteresiranih, a izabrani su projekti koji su zadovoljili sve kriterije.

Najave za sljedeću turističku sezonu su optimistične, kaže zamjenik župana Ivan Banjavčić, očekuje se čak 50 posto više turista nego ove godine, a potrebno ih je što duže zadržati na području županije, stoga i ovakvi projekti doprinose tom cilju.

Članovi turističkog vijeća smatraju da bi kao uvod u novu turističku sezonu trebao biti okrugli stol na kojem bi se javnost i turistički djelatnici detaljnije upoznali sa trendovima kako bi se boravak turista na području županije produžio.

Iznos dobivenih sredstava kreće se od pet do 45 tisuća kuna, a danas su potpisani ugovori s predstavnicima jednog dijela odabranih projekata.

Ogulin će zahvaljujući i ovim sredstvima dobiti baštinski hotel, Lasinja kušaonicu sira, a Vrhovac kušaonu vina. Iz županije poručuju da će i u budućnosti financirati kvalitetne turističke projekte.