Europe Direct Karlovac proslavio godinu dana rada

KARLOVAC – Europe Direct info centar Karlovac proslavio je prvu godinu djelovanja. Podsjetimo Centar je prije godinu dana otvoren kao prvi hrvatski, a 500-ti europski kako bi se ljudima pružile mogućnosti da na jednom mjestu saznaju koja sve prava imaju kao europski građani.

Za prvu godinu rada Europe Direct info centra snimljen je i film o radu centra, u suradnji s udrugom Carpe diem s kojom je proveden i projekt Moj glas za Europu. U prošloj godini provedeno je nekoliko projekata i radionica namjenjenih prije svega mladima.

Mladi su zainteresirani za Europsku uniju, a prije svega raspituju se o mogućnostima zapošljavanja i studiranja u drugim državama.

Postoji i program razmjene mladih u sklopu kojeg je troje mladih iz Karlovačke županije otišlo na nekoliko mjeseci u Portugal, Francusku i Italiju raditi, živjeti i učiti jezik.

Udruga Carpe Diem privodi kraju projekt ”Moj glas za Europu” čija je provedba započela početkom ove godine, a završava na kraju ovog mjeseca. Glavni cilj projekta bio je motivirati mlade da izađu na izbore za Europski parlament koji su se održali u svibnju ove godine.

Na početku projekta vidjelo se da mladi nemaju previše informacija o Europskoj uniji, a ni o europskom parlamentu. Projekt se provodio u okviru programa Mladi na djelu kojeg financira Europska komisija.