Neretvanske mandarine stigle i u Karlovac

KARLOVAC – Nakon što su proizvođači mandarina iz doline Neretve počeli bacati dio uroda zbog niske otkupne cijene i ruskog embarga, na društvenim mrežama pokrenuta je akcija za spas domaćih proizvođača. Mandarine za tri kune u nekoliko dana prikupile su tisuće sljedbenika, a Karlovčani su danas imali priliku i sami kupiti domaći proizvod.

Proizvođači su odlučili obići gradove u kojima su dobili dozvolu za prodaju i nude ljudima mandarine po povoljnim cijenama kako ih ne bi bacili. Karlovčani su tako danas prvi put na ŠRC-u Korana imali priliku kupiti mandarine izravno od proizvođača, ali ne za tri već za četiri kune po kilogramu.

Upita ima puno iz svih gradova Hrvatske, a Karlovac bi kao usputna stanica do Zagreba i Slavonije mogao biti domaćin proizvođačima i na tjednoj bazi.

Ljudi se vraćaju i kupuju kvalitetnu robu, kažu proizvođači. Karlovčani će imati priliku saznati o terminu posjete proizvođača na njihovoj facebook stranici Neretvanska manadarina Komin (https://www.facebook.com/neretvanska.mandarina.2014) , a oni kažu da će pokušati da to budu dani vikenda.