cacib2

Radovi napreduju prema planu: Do iduće godine u ovo vrijeme Karlovac će imati Studentski dom

KARLOVAC – Iduće godine u ovo vrijeme trebali bi biti završeni radovi na uređenju Studentskog doma. Ovim projektom život će se vratiti u središte grada, odnosno8 Zvijezdu, što i jest glavni cilj. Za popunjenost ne treba brinuti jer karlovačko Veleučilište razvija se i raste, a privlači studente iz cijele zemlje.

Bivša vojarna bana Josipa Jelačića uskoro će dobiti novu funkciju, još 2003. godine prešla je u vlasništvo Veleučilišta, a nakon toga dodijeljena je Studentskom centru s ciljem uređenja doma. Radovi se za sada odvijaju po planu, krenuli su u lipnju i sada se trenutno radi na krovištu.

Radovi su vrijedni 18,5 milijuna kuna, a radi se o vlastitim sredstvima Studentskog centra, kaže ravnatelj Davor Jurčević. Izgradnjom doma omogućit će se obrazovanje studenata iz cijele Europe u Karlovcu, za što prema riječima dekana Veleučilišta Branka Wasserbauera, ali i ravnatelja Studentskog centra Davora Jurčevića postoji interes.

U popunjenost doma nema sumnje, vjerojatno će se dogoditi i da će mjesta nedostajati, uvjereni su svi uključeni u ovaj projekt koji bi trebao oživjeti najzapušteniji dio Karlovca.

Ako Veleučilište uspije ostvariti i projekt Atrija znanja vrijednog tridesetak milijuna kuna, a kojim bi se natkrio gornji kat zgrade Veleučilišta na Strossmayerovom trgu, Karlovac bi dobio najbolju stručnu knjižnicu u ovom dijelu Hrvatske, ali prostor za brojna kulturna i umjetnička događanja. No, time planovi ne prestaju, želja je urediti i restoran, ali i sportsku dvoranu. Svim ovim projektima bio bi ostvaren i cilj pozicioniranja Karlovca kao grada znanja na karti Europe, ali i šire.