cacib1

Spas od poplava za Mostanje – Hrvatske Ceste kopaju prokope kod ”Vukelićevog” mosta

KARLOVAC – Mještani Mostanja možda su napokon dočekali svoju obranu od poplava. Barem onu privremenu. Već godinama ukazuju na činjenicu da je prilazna cesta do Vukelićeva mosta stvorila svojevrsnu branu koja Korani ne da otjecati već se vraća i plavi Mostanje te Mrežnički Zatok. Čini se kako su Hrvatske Ceste konačno poslušale njihov vapaj jer od jutra stojevi su tamo i rade prokope.

Mještani nam kažu kako im most ne smeta, ali smeta pristupna cesta koja s obzirom da nije u funkciji, služi za odlaganje građevinskog otpada, a ovdje se čak nalaze i djelovi državne ceste 36. U subotu su se tamo umjesto strojeva pojavile i nove količine zemlje, a danas je zabranjeno svako novo dovoženje bilo kakvog otpada.

Na zahtjev mještana Mostanja Hrvatske Ceste su počele s radovima, a izvode ih Ceste Karlovac. Bit će napravljeno pet poprečnih prokopa širine oko tri metra, a osim danas radit će se i sutra tako da bi već u srijedu ili četvrtak moglo biti gotovo.

Ovo su samo privremene mjere dok se čeka cjeloviti sustav obrane i kilometri nasipa koje bi trebale napraviti Hrvatske vode. Hoće li i koliko ovi prokopi pomoći mještanima Mostanja i Mrežničkog Zatoka, nadamo se da ipak nećemo morati testirati na stvarnoj situaciji.

{rokbox album=|myalbum|}images/stories/vijesti/prokop_kanal/*{/rokbox}