Karlovački branitelj Božo Sučević odlučio organizirati svoj prosvjed jer ne može otići u Zagreb

KARLOVAC – Bez razmišljanja je 1991. godine Božo Sučević krenuo u obranu Domovine, sa svojih 20 godina osjećao je potrebu stati na prvu crtu obrane. Danas se osjeća zaboravljeno i izdano, već godinama žrtva je birokracije, ne može ostvariti ni osnovna prava, koja su mnogi stekli, iako ih nisu zaslužili. Stoga je danas simboličnim prosvjedom ispred Ureda državne uprave, odnosno Odjela za hrvatske branitelje pokušao pokazati da je još živ i čeka ostvarenje svojih prava.

PTSP, karcinom bubrega, psorijazni artritis. Dijagnoze su to s kojima Sučević živi već godinama u skromnom MORH-ovom stančiću od 28 kvadrata, iz kojeg ga, kaže, izbaciti mogu svakog trena, već su pokušali, ali tu bitku uspio je dobiti, bar za sada. Sve dijagnoze s kojima živi direktna su posljedica rata u kojem je ukupno proveo 1.973 dana. Kako nije u stanju putovati u Zagreb na prosvjed, odlučio je organizirati svoj.

Odlučio je stajati koliko može ispred Ureda državne uprave jer tu je početak i kraj njegovih problema, barem on tako smatra. Deseci mailova na različita ministarstva i institucije poslani su u samo nekoliko dana, no odgovora nema. U rat sam otišao dobrovoljno, gotovo maloljetan, a danas sam izdan, prodan, ostavljen bez ičega, priča Božo.

Bez pitanja smo obukli uniforme i uzeli oružje, išli smo kuda su nas poslali, bilo me strah, ali i sram zbog prijatelja i išao sam, dodaje. Ni sam ne zna hoće li išta uspjeti postići svojim prosvjedom, no ne zna kako dalje. Dolazit ću ovamo svaki drugi dan ako je potrebno, kaže Božo. Duboko razočaran, bolestan i napušten, kaže kako bi danas razmislio o borbi za ovu državu.