Za predsjednika karlovačkog ORaH-a potvrđen Tomislav Stojković

KARLOVAC – Stranka ORaH – Održivi razvoj Hrvatske predstavila je rezultate unutarstranačkih izbora, kao i izborni proces kojim su, po prvi puta u nekoj političkoj stranci u Hrvatskoj, članovi i članice elektroničkim ili dopisnim putem tajno su glasali prema načelu „jedan član, jedan glas”.

Temeljem popisa birača/ica pravo glasati na ovim unutarstranačkim izborima imalo je ukupno 1481 birača/ica. 1266 birača/ica odabralo je elektronički način glasanja, a 215 birača/ica odabralo je dopisni način glasanja. Ukupno je glasalo 63,94 % birača/ica. Birana su tijela i funkcije na tri teritorijalne razine: središnjica, četiri regionalne organizacije te gradske organizacije.

Na nacionalnoj razini, odnosno na razini središnjice birana su sljedeća tijela ORaH-a: Glavni i Nadzorni forum, njihovi/e predsjednici/e te Predsjedništvo stranke. U Predsjedništvo ORaH-a izabrani/e su: Kristina Vajda i Dino Krupić (Istočna regija), Vlasta Toth i Gordan Cmrečki (Središnja regija), Marina Biti i Alen Protić (Zapadna regija) te Natalija Rajčić i Ivan Buljan (Južna regija). Za predsjednika Glavnog foruma izabran je Gordan Cmrečki, dok za predsjednicu Nadzornog foruma u drugi krug idu kandidatkinje Sonja Hodak i Petra Barišić.

Na razini Zapadne regije u koju spada i naša županija za predsjednicu regionalne organizacije izabrana je Željka Barbarić, dok je za predsjednika gradske organizacije Karlovac izabran dosadašnji v.d. povjerenika, Tomislav Stojković, a za potpredsjednicu Ljiljana Badrić .