Komunalna tematika glavna tema aktualca u Ozlju

OZALJ – Kanali nisu očišćeni, klizišta su neadekvatno osigurana, površine pod gradskom nadležnošću loše su pokošene. Neki su to od problema koje ovih dana najviše muče Ozljane, barem one iz redova oporbe, pa su se gradski vijećnici upravo njima pozabavili na aktualnom satu sjednice Gradskog vijeća.


Od gradonačelnice Gordane Liošinić dobili su odgovor da je, što se tiče prevencije poplava, osmišljen model u suradnji s Hrvatskim vodama, koji bi se provodio putem javnih radova, na način da Grad osigura ljude za čišćenje kanala, a Hrvatske vode potrebne strojeve. Što se pak tiče klizišta koja su sanirana pružnim pragovima, tzv. šliperima, za koje je SDP-ova Biserka Vranić upozorila da su kancerogeni te da predstavljaju neestetsko rješenje, gradonačelnica je odgovorila da se radi o privremenom rješenju te da su pragovi nabavljeni legalno uz uvjerenje da nisu opasni. Na pitanje HNS-ovog Zlatka Starešinčića koji je nazadovoljan košnjom gradskih površina, odgovor je glasio da su pritužbe dobrodošle i da je na uočene propuste mogao i ranije upozoriti telefonskim pozivom.


Osim komunalne problematike, raspravljalo se o postupku izbora budućeg pročelnika gradskog Jedinstvenog upravnog odjela, koji neki smatraju netransparentnim budući da otvaranju pristiglih ponuda, kao ni testiranju kandidata, nisu prisustvovali svih članovi Povjerenstva za provođenje tog natječaja, i to iz zanimljivog razloga. Naime, SDP-ova Irena Šimunić tvrdi da je tek nakon otvaranja molbi obaviještena da je izabrana u Povjerenstvo, te da se stoga nije pojavila niti na testiranju pozvanih kandidata. Gradonačelnica je na to odgovorila da nije riječ o namjernom propustu i da imenovanje u Povjerenstvo nije bila “parada”, te da joj je žao što Šimunić nije nazočila testiranju na kojem je bila “poželjna i dobrodošla”.


Budući pročelnik ili pročelnica jedinstvenog upravnog odjela Grada Ozlja bit će nadležan za opće poslove i društvene djelatnosti, urbanizam i komunalne poslove, za proračun i financije te za gospodarstvo i projekte. Tko je bio najbolji na testiranju koje je održano 21. listopada za sada nije poznato, barem ne javnosti.