cacib2

Općina Barilović donirala tonu mandarina učenicima i svim zaposlenicima OŠ Barilović

BARILOVIĆ – U Osnovnoj školi Barilović danas je bio dan mandarina. Naime oko 1.000 kilograma neretvanskih mandrarina zahvaljujući donaciji općine Barilović podijeljeno je svim učenicima i zaposlenicima škole. Svatko je dobio vrećisu od četiri kilograma koje su zajednički podijelili ravnateljica, učiteljice i načelnik općine Dražen Peraković.

– Općina brine o svojim najmlađima tako smo upravo njima odlučili podijeliti tonu mandarina pa neka ih podijele zajedno svojim roditeljima. Ove mandarine rezultat su suradnje LAG-a Petrova Gora i LAG-a Neretva čija je suradnja krenula ove godine kako bi zajednički pomogli domaćim proizvođačima, pojasnio je načelnik Peraković.

Učenici su ih tako sa zadovoljstvom ponesli kući, a oni najmlađi ipak nisu mogli čekati već su ih probali odmah i kazali nam kako su savršene, zdrave te pune vitamina zbog čega ove godine neće biti bolesni. Za ovu priliku su osmislili slogan ”Zdrave i fine naše mandarine”

Ravnateljica škole Vesna Car otkrila nam je kako prvo nisu vjerovali kada ih je načelnik Peraković nazvao te rekao da stiže tona ovog zdravog voća, no kada su stigle za desetak minuta shvatili su da se nije šalio i danas su zaista sve podijeljene.

{rokbox album=|myalbum|}images/stories/vijesti/mandarine_barilovic/*{/rokbox}