cacib1

Stanišić: Odlazim jer sam zbog Ruže Tomašić ušao u stranku, politički ostajem aktivan

KARLOVAC – Nakon što je Ruža Tomašić izašla iz HSP-a dr. Ante Starčević nije dugo trebalo čekati da isto učine predsjednici lokalnih organizacija ove stranke. Iz stranke je danas istupio Mihovil Stanišić koji je najavio i ostavku na mjesto predsjednika karlovačkog Gradskog vijeća što će učiniti već sutra.

Glavni razlog mog odlaska iz stranke je odlazak Ruže Tomašić, ja sam zbog nje ušao u HSP dr. Ante Starčević, proveo sam pet godina u stranci, doprinio kao i ostali rastu popularnosti i profilaciji stranke, a sada sam odlučio otići, kaže Stanišić. Nakon kontakta s Tomašić gdje je ona rekla da će nastaviti politički angažman u Hrvatskoj Stanišić se čuo sa članovima predsjedništva i dao ostavku na mjesto u predsjedništvu i istupio iz stranke.

U pet godina Ruža Tomašić me nije razočarala i stoga sam imao samo dvije opcije: ili ostati uz nju ili se povući iz politike. Izabrao sam ovo prvo, kaže Stanišić.

Što se tiče dojučerašnjih stranačkih kolega Stanišić kaže da im želi sreću u radu i da vjeruje da HSP AS neće nestati niti prestati raditi. Nadam se da ćemo biti prijatelji i dalje, kad s nekim pet godina dijelite političku strategiju naravno da mu ne možete preko noći okrenuti leđa, stoga im mogu poželjeti uspjeh u radu, ja sam odabrao svoj put, kaže Stanišić.