cacib1

Drugim rebalansom gradski proračun uvećan za dvadesetak milijuna kuna

KARLOVAC – Prema drugom ovogodišnjem rebalansu kojeg je danas usvojilo karlovačko Gradsko vijeće, gradski proračun za 2014. za dvadesetak je milijuna kuna veći od prvotno planiranog te iznosi 272,8 milijuna kuna. Proračun je usvojen unatoč 6 glasova protiv oporbenih vijećnika.

Gradska blagajna za 2014. godinu, tako je, barem na papiru, podebljana, no riječ je o sredstvima koja su početkom godine greškom uplaćena s državne razine, te za koje je država naknadno zatražila da joj budu vraćena.

Iako su glasovali protiv proračuna u cjelini, zanimljivo je da su i oporbenjaci podržali odluku gradonačelnika da zadrži novac u gradskoj kasi. Međutim oporbenjaci dvojbenom smatraju činjenicu da će država možda ipak zahtjevati povrat novca, a protiv predloženog rebalansa bio je i nezavisni vijećnik Davor Petračić koji je izrekao već poznate kritike na račun kreiranja gradskog proračuna, zamjerivši mu, kao i više puta do sada, nedostatak revojnih prokelata i stvaranja novih vrijednosti. Osnovni motiv upravljanja gradom trebao bi biti razvoj, otvaranje radnih mjesta, smanjivanje troškova poslovanja i smanjivanje režijskih troškova stanovništva, poručio je Petračić zaključivši da se kriza ne bi trebala prelamati samo na leđima građana.

Što će donijeti proračun za 2015. godinu, tek se vidjeti, no ono što se sa sigurnošću zna je da Grad planira uprihoditi dodatnih 1, 6 milijuna kuna na račun poskupljenja komunalne naknade, što je odlučeno upravo na današnjoj sjednici.