Izložbom i promocijom knjige nastavljeni Slovenski dani

KARLOVAC – Nakon što su u listopadu započeli zajedničkom izložbom članova ULAK-a i KUD-a Artoteka Črnomelj iz Dolenjskih toplica, Slovenski dani nastavljeni su sinoć izložbom djela Ines Fugine Malnar i promocijom knjige mladog autora Uroša Topića.

Slovenski dani su promocija slovenske kulture i umjetnosti bez obzira radi li se o likovnom ili književnom izrazu. Već su tradicionalna manifestacija koja se prigodno održava u Središnjoj knjižnici Slovenaca u Hrvatskoj i svake godine nudi bogat kulturno – umjetnički program. Ove godine u naš grad dovode Ines Fugina Malnar, rođenu Karlovčanku koja u Ljubljani živi već 38 godina.

Nakon nekoliko izlaganja u Sloveniji, rado se odazvala pozivu da svoja djela predstavi u rodnom gradu. Izložba će biti postavljena u izložbenom salonu Ljudevita Šestića Gradske knjižnice Ivana Gorana Kovačića do 15. studenog.

Mladi pak Uroš Topić sa svojim djelom Emma Storm – Bratovščina Culis privukao je pozornost, a knjiga je uskoro ponijela titulu slovenskog Harrya Pottera.

Da umjetnost nema granica potvrđeno je već mnogo puta, a suradnja Slovenije i Hrvatske u svakoj bi se sferi trebala tako razvijati, smatraju i oni mlađi i oni malo stariji. U svakom slučaju suradnja umjetnika, iz Karlovca i Slovenije nastavljaju se, a možemo se samo nadati da će umjetnost ljude povezati i na drugim poljima.