KABA

Večeras u Knjižnici za mlade intervju-tribina s uglednim novinarom Igorom Mandićem

KARLOVAC – Večeras će u Knjižnici za mlade biti održana intervju-tribina s jednim od najuglednijih novinara s prostora bivše države Igorom Mandićem.

U Karlovcu će tako biti promovirano drugo izdanje njegove knjige “Prijapov problem – vulgarni eseji ili eseji o vulgarnosti”, te treći dio autobiografije “Oklop od papira – autobiografski saldakonti 1966.-2013.”.

Početak predstavljanja je u 19 sati, a organizator je Udruga za razvoj građanske i političke kulture Karlovac Polka, uz pomoć Udruge za društveni razvoj Ka-matrix, a pod pokroviteljstvom Društva arhitkata, građevinara i geodeta Karlovac.

Književnik, književni kritičar, glazbeni kritičar, esejist i feljtonist Igor Mandić je rođen 20. studenog 1939. u Šibeniku. Maturirao je na Klasičnoj gimnaziji u Splitu 1958., a diplomirao 1963. komparativnu književnost na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Od 1966. Do 1993. godine bio je zaposlen u Vjesniku, gdje objavljuje književne kritike, socio-kulturološke feljtone i eseje. Od 1993. do 1995. piše za Slobodnu Dalmaciju, a 1997. je slobodni novinar. Glavnim urednikom Vjesnika imenovan je 2000., a iste godine je razriješen te dužnosti. Bio je dugogodišnji suradnik mnogih radijskih i televizijskih postaja, a svojim je polemičkim tekstovima značajno obilježio publicistiku 1960-ih i 1970-ih godina. Njegov književni opus obuhvaća 31 naslov.