KABA

Kirinić Jeliću: Ne bi mi bilo drago da i vas vidim u Remetincu

KARLOVAC – Zašto ste uvrstili u proračun 22 milijuna kuna za koje još niste dobili odobrenje nadležnog ministarstva? Je li ovaj proračun zbog toga nezakonit? Zatvori se pune gradonačelnicima i ne bi mi bilo drago da i vas vidim u hotelu Remetinec. Pitanje je to koje je karlovačkom gradonačelniku uputila vijećnica Hrvatskih laburista Snježana Kirinić na aktualnom satu današnje sjednice Gradskog vijeća grada Karlovca.

Gradonačelnik joj je odgovorio da nije jedini koji je povukao takav potez, te da se na to odlučio kako bi nacionalnoj razini sugerirao da je Karlovcu taj novac doista potreban za sanacju barem dijela šteta nastalih uslijed ovogodišnjih elemetarnih nepogoda. Najtoplije se nadamo da će državna razina pokazati senzibilitet za to, jer s tih 22 milijuna kuna ionako možemo riješiti samo 5 posto nastalih šteta, poručio je Jelić.

Inače današnjoj sjednici su nazočni i predstavnici Hrvatskih voda, koji bi javnosti trebali prezetirati što se trenutno radi na rješavanju sustava obrane od poplava na karlovačkom području.

Današnja sjednica započela je minutom šutnje za jučer preminulu bivšu predsjednicu Gradskog vijeća Aniku Mamić, a potom je aktualni predsjednik Mihovil Stanišić vijećnike obavijestio o svojoj neopozivoj ostavci te im se zahvalio na suradnji. Novi predsjednik bit će imenovan na sljedećoj sjednici Gradskog vijeća.