cacib1

SDP-ovci došli na svoje; vijećnici će opet moći postavljati po tri pitanja

KARLOVAC – S odlaskom Mihovila Stanišića s mjesta predsjednika karlovačkog Gradskog vijeća, u vijeće se vraćaju i stara pravila igre. Naime, Stanišićevo predsjedavanje vijećem obilježili su u najvećoj mjeri konstantni sukobi s SDP-ovim vijećnicima oko promjene Poslovnika, zbog čega su svojedobno tražili njegovu smjenu, optuživši ga za diktaruru jer je ograničio broj vijećničkih pitanja i skratio trajanje aktualnog sata.

No SDP-ovci su konačno došli na svoje. Gradsko vijeće jučer je djelomično prihvatilo njihov prijedlog vezano uz postavljanje vijećničkih pitanja, tako da će vijećnici sada ponovo moći postavljati po tri pitanja, s time da pojedino pitanje ne smije trajati dulje od jedne minute.

Smatramo da je jedna minuta dovoljna za postavljanje kvalitetno pripremljenog pitanja, te ćemo na taj način postići da se postavi više pitanja i dobiju odgovori na njih za vrijeme trajanja aktualnog sata, kome se na ovaj način neće promjeniti kvantiteta nego kvaliteta, stav je Kluba vijećnika HDZ-a i HSLS-a, kojim su SDP-ovi vijećnici bili prilično zadovoljni.