cacib2

Mještani Logorišta ljuti zbog planova Hrvatskih voda

KARLOVAC – “Za katastrofalne poplave na području Logorišta krive su Hrvatske ceste koje su svojim projektom u Mostanjskom polju stvorile višestruke pregrade i Hrvatske vode koje se tome pridružile svojim projektima u Mekušanskom polju, čime su uzvodno podigle razinu poplavnih voda na nove stoljetne i tisućljetne vrijednosti”. Zaključak je to mještana Logorišta koji su ovog vikenda organizirali sastanak na temu neučinkovite obrane od poplava.

Mjesni odbor na sastanak je pozvao gradonačelnika Karlovca, predstavnike Hrvatskih cesta i Hrvatskih voda. Gradonačelnik se, kažu, nije odazvao niti je poslao ijednog svog predstavnika. Ni Hrvatske ceste nisu se odazvale, a Hrvatske vode poslale su dva inženjera, od kojih stanovnici Logorišta nisu saznali ništa što bi im dalo nadu da su Hrvatske vode spremne rješavati probleme poplava.

Mještani su kritizirali i plan nastavka gradnje nasipa koji je prezentiran na Gradskom vijeću. Smatraju da bi takvi nasipi mjesta uzvodno pretvorili u akumulaciju. Mještani se pitaju kakvi su to stručnjaci u Hrvatskim vodama koji izgradnjom nasipa na lijevoj obali Mrežnice i Korane žele napraviti lijevak u području ušća i akumulacijsko jezero koje će ih potopiti. Radi se o kolosalnim promašajima koji vode u neviđenu katastrofu, poručuju.