cacib2

Karlovčani se opraštaju od velike političarke i sugrađanke Anike Mamić

KARLOVAC – Karlovac se na Rimokatoličkom groblju Dubovac danas oprašta od poznate karlovačke političarke i nekadašnje saborske zastupnice Anike Mamić. Prve Karlovačke u Hrvatskom saboru, kao i bivše predsjednice Gradskog vijeća prisjetili su se na komemoraciji u Velikoj gradskoj vijećnici brojni kolege, prijatelji i rodbina.

Anika Mamić rođena je 1950. godine u Karlovcu gdje je završila osnovnu školu i gimnaziju, a u Zagrebu je diplomirala na Farmaceutsko – biokemijskom fakultetu. Političko djelovanje započela je nakon osamostaljenja Hrvatske pristupivši HSLS-u. Poznata je kao prva žena političarka iz Karlovačke županije koja je obnašala dužnost saborske zastupnice u tadašnjem Županijskom domu Hrvatskog sabora. Od 2001. do 2005. godine Mamić je bila predsjednica Gradskog vijeća Grada Karlovca. Nakon napuštanja HSLS-a, i kasnijeg političkog djelovanja u LS-u, Mamić je prešla u tada osnovani DC, čijeg karlovačkog ogranka je jedno vrijeme bila i predsjednica.

Na komemoraciji koja je održana u Gradskoj vijećnici, u kojoj je bezbroj puta stala na stranu obespravljenih, radnika i žena, danas su se od Anike Mamić oprostili njezina obitelj, kao i mnogi prijatelji i kolege.

– Svima nama ostavila je sjećanje na osobu koju je nemoguće zaboraviti i koju ćemo zauvijek pamtiti. Našu Aniku, koja je bila spremna pomoći u svakoj situaciji, često i nepoznatim ljudima, ne može se zaboraviti, istaknuo je jedan od njezinih prijatelja Ivica Sečen.

Mnogi Karlovčani Aniku Mamić su mogli susresti na Korani. To je bilo jedno od njenih omiljenih mjesta na koja je odlazila sa svojim prijateljicama. Da će im puno nedostajati na druženjima, njezini prijatelji su spomenuli i danas kazavši da će njezino mjesto na Korani zauvijek ostati prazno.

Karlovac je izgubio velikog čovjeka, veliku političarku i ženu. Od Anike Mamić koja nas je prerano napustila mnoge su generacije mogle još dosta naučiti.