KABA

Lara Fabac treća na Trofeju Mladosti, stariji mačevaoci nastupili u Beču

ZAGREB, BEČ – Lara Fabac iz Mačevalačkog kluba Karlovac osvojila je treće mjesto u disciplini mač u kategoriji djevojčica do 12 godina na 17. Trofeju Mladosti koji ji održan u Zagrebu.

U mješovitoj muško/ženskoj konkurenciji od čak 37 boraca, također je bila najbolja Lara Fabac, koja je nakon 8 pobjeda izgubila tek borbu za finale i tako na kraju završila natjecanje na 3. mjestu. Od ostalih karlovačkih boraca na ligi, i nakon odličnih borbi u kolu, Luka Joha, Dorijan Mavrović i Eric Kovačina zaustavljeni su tek u četvrtfinalu natjecanja. Nakon prva 2. kola prva na listi je karlovačka floretašica Lara Fabac. Luka Joha i Eric Kovačina trenutno drže 10, odnosno 11. mjesto, dok je Dorijan Mavrović na 23. mjestu.

I dok su najmlađi karlovački borci cijeli vikend proveli boreći se u Zagrebu, oni malo stariji, proveli su vikend u Beču, na natjecanju Svjetskog kupa za kadete. Na natjecanju je u samo dvije kategorije, kadeti i kadetkinje, nastupilo 423 natjecatelja, iz 39 različitih zemalja, sa čak 5 kontinenata.

U muškoj konkurenciji Karlovac su predstavljali Anton Mravunac i Antonio Gojak. U konkurenciji od 241 borca, Anton je natjecanje završio na 207., a Antonio na 160. mjestu. U ženskoj konkurenciji od ukupno 181 borca, karlovačka predstavnica Anamarija Banjac, nakon pobjeda nad predstavnicama Danske, Švedske i Njemačke, izgubila je tek borbu za ulazak među 64 najbolja borca, i tako natjecanje završila na 110. mjestu. Nakon još jednog turnira Svjetskog kadetskog kupa, u muškoj konkurenciji od čak 611 najboljih kadeta na svijetu, Antonio Gojak trenutno zauzima odlično 144. mjesto, dok je Anton Mravunac trenutno 271. na svjetskoj rang listi kadeta. Kod kadetkinja, od njih ukupno 472, Anamarija Banjac trenutno drži 227. mjesto.