cacib2

Sinoć predstavljena monografija “Sto godina modernog vodovoda u Karlovcu”

KARLOVAC – Prije 100 godina Karlovčanima se ostvarila jedna od najvećih želja i potreba tog doba – pitka voda dopremljena javnim vodovodom. Te 1914. godine izgrađeno je vodocrpilište Borlin i prvih 16,5 km vodoopskrbne mreže. Proteklo stoljeće sustav je rastao i razvijao se do današnjih 6 vodocrpilišta, 10 vodosprema i 13 precrpnih stanica te 650 km cjevovoda, rekao je sinoć direktor “Vodovoda i kanalizacije” Ivan Mrzljak tijekom promocije monografije pod nazivom “Sto godina modernog vodovoda u Karlovcu”.

Izdavač monografije povodom stoljeća vodoopskrbe u Karlovcu je Vodovod i kanalizacija d.o.o. Karlovac. Monografija je rađena kako bi ostavili zapis o ljudima i događajima koji su obilježili izgradnju, rast i razvoj vodoopskrbnog sustava. Autori su Draženka Polović i Radovan Radovinović.

Knjiga je simbolično predstavlejna na dan kada je prije sto godina obavljen tehnički pregled vodocrpilišta Borlin i 16,5 kilometara vodovodne mreže.Monografija “Sto godina modernog vodovoda u Karlovcu” donosi kompletnu povijest stvaranja vodoopskrbnog sustava u gradu Karlovcu u proteklih sto godina, te govori o ljudima koji su obilježili tu povijest. Tiskana je u tisuću primjeraka. – Ovom smo knjigom htjeli zahvaliti zaposlenicima “Vodovoda i kanalizacije”, koji su stvarali vodovod i koji su godinama radili na unapređenju vodoopskrbne mreže i vodovoda u gradu Karlovcu, istaknuo je direktor “Vodovoda i kanalizacije” Ivan Mrzljak.