cacib1

NOMADOGRFIJA U KARLOVCU!

KARLOVAC – Radionica kreativne komunikacije, u sklopu Nomadske plesne akademije, održat će se u Karlovcu u organizaciji Free Dance-a na Maloj sceni Hrvatskog doma, u subotu, 15. studenog, s početkom u 17 sati. Voditeljice su Nela Sisarić i Ivana Kalc. Radionica je besplatna i otvorenog tipa, namijenjena svim ne-plesačima, donosiocima odluka na lokalnoj vlasti, predstavnicima raznih ustanova i stručnih djelatnika i službi karlovačkih osnovnih i srednjih škola, te potencijalnim donatorima i sponzorima.

Radionica se održava pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture RH, Grada Zagreba Ureda za obrazovanje, kulturu i šport te uz financijsku podršku Zaklade Kulture Nova. Nomad Dance Academy CRO/Nomadska plesna akademija HR organizira ovu plesnu radionicu, koja je osmišljena s ciljem kvalitetnog informiranja djelatnika i zaposlenika institucija i organizacija koje još nisu upoznate sa djelatnostima koje su usko vezane za suvremeni ples i pokret i ostalim aktivnostima koje su povezane sa umjetnošću pokreta i plesa.

Kako stvoriti okruženje u svojoj okolini koje se bazira na povjerenju, otvorenosti za novo i dozvoli za grešku? Na ovoj radionici naš fokus  biti će u istraživanju komunikacije kao osnovnog elementa za kreaciju inovativne sredine. Kako je u suvremenom plesu komunikacija preko pogleda, dodira, pokreta, geste i artikulacije doživljenog osnovni način suradnje, razvijeno je mnogo alata i igara koje omogućavaju i hrane komunikaciju. To su alati koji hrane i kreaciju umjetničkih radova. Na ovoj radionici želimo podijeliti neka od tih znanja sa namjerom da polaznici dobiju tjelesno iskustvo komunikacije u pokretu i da imaju mogućnost povratne informacije i razmišljanja, na koji način bi se neka od tih znanja mogla prenijeti u svakodnevni život.