cacib2

Pet novih vozila stiglo u Čistoću

KARLOVAC – Gradska tvrtka Čistoća nabavila je nova vozila vrijedna dva milijuna kuna, a u cilju smanjenja emisije CO2 u okoliš. Za potrebe punjenja električnih vozila uređene su i dvije punionice vozila na električni pogon, jedna u dvorištu tvrtke, a druga na deponiju Ilovac.

Čistoća je ovu investiciju platila svojim sredstvima, a dio je financirao i Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost. I ubuduće ova će tvrtka nastaviti ulaganja u cilju manjeg zagađivanja okoliša i bolje produktivnosti, rekao je direktor Damir Jakšić.

Usluge Čistoće ne bi trebale poskupjeti jer se u ovoj tvrtki nadaju da će upravo uštedama koje će postići novim vozilima uspjeti održati pozitivno poslovanje. Grad Karlovac potpisnik je sporazuma gradonačelnika kojim se obvezao da će postati energetski učinkovitiji grad i koristiti obnovljive izvore energije, podsjetila je zamjenica gradonačelnika Marina Kolaković.

U planu je i izmjena načina grijanja u školama, krenut će se od područnih škola koje će se grijati na pelete, a Kolaković je podsjetila i na vrtić Švarča koja će se grijati solarnim kolektorima.