Predstavljen animinirani film o svetom Josipu, zaštitniku Karlovca

KARLOVAC – U crkvu na crtić – nije baš uobičajen scenarij. No, u Nacionalnom svetištu svetog Josipa na Dubovcu danas je bilo upravo tako.

Nakon jutarnje mise predstavljen je novi animinirani film iz serijala “Moja katolička obitelj”, kojega su mali Karlovčani imali priliku pogledati prije svojih vršnjaka u drugim gradovima, upravo zato jer je posvećen zaštitniku našega grada – svetom Josipu. Animinirani film o svetom Josipu drugi je po redu crtić u serijalu “Moja katolička obitelj”. Današnju pretpremijeru došao je podržati i karlovački gradonačelnik Damir Jelić.

U Nacionalnom svetištu svetog Josipa danas je ujedno najavljena donatorska večer u Velikoj dvorani Pastoralnog centra, čiji je cilj uređenje Hodočasničkog doma “Mons. Marijan Radanović” koji će djelovati u sklopu svetišta. Donatorska večer bit će održana ove srijede, a svi koji žele dati svoj doprinos za uređenje hodočasničkog doma pozvani su da se uključe svojim donacijama. Svima nam je teško i svi oskudijevamo, no kad svatko malo pridonese ostvaruju se velebna djela, i ono najvažnije razvija se složno zajedništvo, poruka je mons. Antuna Sente karlovačkim vjernicima.