Najmodernije vozilo u karlovačkom Zavodu za hitnu medicinu

KARLOVAC – Najmodernije, vrhunski opremljeno vozilo dobio je danas karlovački Zavod za hitnu medicinu. Vozilo je opremljeno prema europskim i hrvatskim standardima kako bi osiguralo sigurnost pacijenta, ali i medicinskog osoblja. Vozilo vrijedno 896 tisuća kuna kupila je Karlovačka županija, a za ovu vrstu prijevoza prošlo je sva potrebna testiranja.

Karlovačka hitna služba mjesečno obavi oko tisuću intervencija. Za to im je potrebno nekoliko vozila i timova medicinskog osoblja. Novo vozilo koje su dobili od Karlovačke županije prvo je takvog tipa u Hrvatskoj, te će zasigurno pomoći osoblju koje će ga u svom radu svakodnevno koristiti. Novi kombi ima i protuprovalni sustav, te sustav podizanja i spuštanja radi lakšeg transporta pacijenata.

– Ovako opremljeno vozilo nema još nitko u Hrvatskoj, te će mnogi zaposlenici hitne medicine u našoj zemlji karlovačkim medicinarima zasigurno biti zavidni, kazala je ravnateljica Hrvatskog zavoda za hitnu medicinu prim. dr. Maja Grba Bujević.

Ključeve je ravnatelju Zavoda za hitnu medicinu Karlovačke županije Vlatku Kovačiču predao karlovački župan Ivan vučić, kazavši da mu je drago što će mnogi u Hrvatskoj biti ljubomorni na karlovačku hitnu službu.

Zanimljivo je da je danas predano vozilo opremljeno i prijenosnim uređajem za intenzivnu njegu, za čije korištenje se osoblje posebno educiralo.

vozilo_hitna_2

vozilo_hitna_3