Načelnik Andrić pozvao institucije da pomognu: Tko je nadležan za neposlušne građane?

VOJNIĆ – Dok jedni žele asfaltirane puteve i jedva čekaju da krenu radovi, drugi ne žele asfalt ispred svojih kuća. Jedan takav slučaj dogodio se u općini Vojnić, točnije u mjestu Utinja Vrelo, gdje je jedan mještanin spriječio izvođenje radova vrijednih više od 300 tisuća kuna.

Problemi su krenuli još prije dvije godine kad je vlasnik kuće uz koju prolazi cesta primijetio da je prometnica preblizu njegove kuće. Imovinsko – pravno nije ništa sporno jer se radi o javnom putu, kaže načelnik Općine Nebojša Andrić, koji dodaje da je odgovoran za tu cestu.

Andrić podsjeća da je općina dužna poštovati projekt i da se van toga ne može raditi. U istom naselju prometnica i drugim ljudima prolazi uz kuće, no nitko se nije bunio, s time da je put prolazio tom trasom i prije nego su kuće građene, dodaje Andrić.

Ne znamo što i kako dalje, jer sa suda su nam poručili da se radi o nadležnosti općine, a nasilno ne možemo micati ljude s ceste, potrebna nam je zaštita, kaže Andrić. Inače, cesta se asfaltira sa 300 tisuća kuna općinskog novca te 80 tisuća koje su skupili mještani.

U Općini su nezadovoljni jer dosad nema reakcija nadležnih službi i pitaju se mora li zbog pojedinaca ispaštati 20-ak obitelji koje će zbog toga do svojih kuća i ove zime morati kroz kaljužu. Vlasnik kuće koji priječi asfaltiranje nije htio pred našu kameru, odnosno rekao je da nema ništa protiv snimanja, ali da će sam pozvati novinare kad bude nešto htio reći.