Projekt “Djeca za budućnost” bliži se kraju – Kulturni tjedan u Vojniću

VOJNIĆ – Kulturnim tjednom koji se održava do petka u Osnovnoj školi Vojnić završava projekt “Djeca za budućnost” koji se provodi posljednjih 15 mjeseci. Cilj projekta bio je upoznati najmlađe s bogatstvom različitosti, odnosno kulturom brojnih nacionalnosti koje se susreću na našem području.

Europski projekti su zahtjevni i na njima treba puno rada, no osnovna škola Katarine Zrinski iz Krnjaka bila je uspješna, uspjeli su dobiti nešto više od 161 tisuće eura prema natječaju “Integracija skupina u nepovoljnom položaju u obrazovni sustav”. Projektom su do sada zadovoljni ne samo učenici kojima je prije svega bio namijenjen, već i šira društvena zajednica, a valja reći da je OŠ Katarine Zrinski iz Krnjaka nositelj projekta, dok je partnerska institucija OŠ Vojnić.

Cilj kulturnog tjedna je da svi mještani pogledaju što je to nastajalo dječjim rukama, stoga su svi zainteresirani pozvani da posjete prostor OŠ Vojnić. Roditelji su se aktivno uključili u projekt, što govori da ovakvih aktivnosti nedostaje. Osim brojnih kreativnih radionica, osnovnoškolci iz Krnjaka i Vojnića posjetili su Italiju, a u planu je i izlet u Beč.

Uz to u OŠ Vojnić tiskan je i školski list Paleta koji je nakon nekoliko godina ponovno ugledao svjetlo dana i u posebnom broju donio pregled svih aktivnosti koje su provođene u projektu. Svi uključeni zadovoljni su do sada odrađenim i nadaju se da će se suradnja nastaviti i ubuduće.