Predavanje za mlade Ogulince o volontiranju u EU

KARLOVAC/OGULIN - Udruga Carpe Diem mlade će Ogulince upoznati s Eurodeskom, Europskim portalom za mlade i Europskom volonterskom službom te predstaviti mogućnosti koje im ovi sadržaji nude.

U sklopu Info centra za mlade Karlovačke županije te kao Eurodesk multiplikator za Karlovačku županiju, udruga Carpe Diem održat će u Ogulinu informativno predavanje o Eurodesku, Europskom portalu za mlade te o mogućnostima mobilnosti kroz Europsku volontersku službu. Govorit će se o tome što je Eurodesk, kako funkcionira, kako djeluje u Hrvatskoj, što je Europski portal za mlade te koje sadržaje nudi.

U sklopu predavanja EVS volonterka udruge Carpe Diem iz Francuske predstavit će EVS i svoje iskustvo volontiranja kroz EVS. Govorit će o tome što radi, kako živi u Karlovcu i što je morala napraviti kako bi postala EVS volonterka. Ujedno će savijetovati mlade kako i oni sami mogu postati EVS volonteri.

Informativno predavanje bit će održano u srijedu 26. studenog 2014. u Gradskoj knjižnici i čitaonici Ogulin s početkom u 13 sati.