Radionice za učitelje o nasilju među djecom

KARLOVAC – Tridesetak učitelja sudjeluje na trodnevnim radionicama pod nazivom Agresivno ponašanje, sukobi i njihovo rješavanje koje su započele jutros u Osnovnoj školi Grabrik. Radionice se održavaju u sklopu Preventivnog programa Grada Karlovca, te u povodu Mjeseca borbe protiv ovisnosti.

U tri dana učitelji iz karlovačkih osnovnih i srednjih škola moći će čuti više o rješavanju sukoba među učenicima, te prepoznavanju i sprečavanju agresivnog ponašanja. Predavanje vodi poznata psihologinja, prof. Lidija Arambašić, a sudionike je posjetio i gradonačelnik Damir Jelić. Zaželjevši im sreću u radu s učenicima, gradonačelnik je naglasio da su učitelji ti koji moraju odraditi najveći dio posla u odgoju i prevenciji ovisnosti.

Nakon tri dana radionica učitelji će se vratiti u matične škole s novim znanjima i iskustvima, kako bi poboljšali svoja znanja, ali i rad s problematičnom djecom, te nastavili raditi na prevenciji nasilja među djecom, koje je iz dana u dan sve prisutnije u našim školama.