“Uljepšajmo njihov svijet” u Lisinskom!

ZAGREB- U sklopu akcije “Uljepšajmo njihov svijet “ u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog sinoć je održan humanitarni koncert ‘’Severina u Lisinskom’‘, a sve s ciljem da se štićenicima bolnice u Gornjoj Bistri uljepša njihov svakodnevni životni prostor i jedini dom koji ovi mališani poznaju.

Renato Mittermayer, ravnatelj Specijalne bolnice za kronične bolesti dječje dobi Gornja Bistra, istaknuo je kako je u bolnici 110 kreveta smještenih u 12 soba koje trebaju renovirati. Postoje čak i sobe koje nemaju prozore jer se bolnica nalazi u adaptiranom dvorcu Oršić sagrađenom prije 250 godina.

U bolnici u Gornjoj Bistri boravi čak 107 štićenika, a sobe su trenutačno potpuno neprilagođene njihovom zdravstvenom stanju. Ovo je naime jedina zdravstvena ustanova u cijeloj Hrvatskoj u kojoj borave djeca s najtežim tjelesnim oštećenjima zbog kojih je većina vezana za krevet i kolica te se ne mogu samostalno kretati i hraniti. Stoga će im ova akcija itekako pomoći. Severina je održala emotivan koncert i presretna je što na ovaj način pomaže onima kojima je to najpotrebnije.

Na Severininom prvom samostalnom koncertu u Lisinskom nazočila su brojna poznata lica, među njima u prvom redu i predsjednik dr. Ivo Josipović.

Publiku je osim glazbenog spektakla kojeg je pružila Severina uz goste, najviše zaintrigirao njezin sin Aleksandar koji je u više navrata pozvao majku da idu ća.