KABA

Nastavnici i odgojitelji učili o stresu na poslu

KARLOVAC – U sklopu projekta „Budi NEovisan, budi svoj” udruga Carpe Diem provodi niz radionica i edukacija za mlade, kao i za osobe koje rade s mladima. Projekt se bavi prevencijom ovisnosti kroz izgradnju samopouzdanja i samopoštovanja mladih te pozitivne slike o sebi i drugima. Jedno takvo predavanje održano je danas u Tehničkoj školi.

Aktivnosti projekta oslanjaju se na Preventivni program grada Karlovca koji se uspješno provodi od 2006. godine ali obuhvaća samo osnovne škole. Ovim projektom organizatori žele obuhvatiti i srednje škole te ostale ustanove i organizacije koje rade s mladima. Na današnjoj radionici sudjeluju profesori, nastavnici i odgojitelji iz Tehničke škole, Mješovite industrijsko obrtničke škole, Doma za djecu Vladimir Nazor, Doma za odgoj djece i mladeži, Gimnazije Bernardina Frankopana iz Ogulina te udruge Mali princ.

Tema današnje radionice je više nego aktualna, a o stresu u radu i sagorijevanju na poslu predavanje su održale psihologinja i učiteljica. Partneri u projektu „Budi NEovisan, budi svoj” su Tehnička škola, MIOŠ i Grad Karlovac, a financira ga Ministarstvo zdravlja.