KABA

Počela serija predavanja o tehnologiji proizvodnje sira

KARLOVAC – U sklopu projekta Napredak, Regionalna proizvodnja sireva – poduzetnička vrijednost za ruralni razvitak nastavljene su radionice i seminari za proizvođače sira. Tako je danas u prostoru Veleučilišta održano predavanje na temu tehnologije proizvodnje sira.

Kako bi unaprijedilo proizvodnju sira i povećalo broj sirara u Karlovačkoj županiji, karlovačko Veleučilište je u ožujku započelo s projektom Napredak, Regionalna proizvodnja sireva – poduzetničke vrijednosti za ruralni razvitak. Projekt je vrijedan 204 tisuće eura, a Veleučilište ga provodi zajedno s partnerima iz Hrvatske i Slovenije. Cilj projekta je osigurati malim proizvođačima da dobiju tehnološka i poduzetnička znanja o proizvodnji sira, te educirati potrošače o kulturi konzumacije sira.

Predavanje o tehnologiji proizvodnje sira održali su predavači s Biotehnološkog fakulteta u Ljubljani, te Hrvatske poljopivredne agencije. Za sve one koji su propustili dosadašnja predavanja, iduće je predavanje na rasporedu 6. prosinca, kad će, također, biti održane edukacije iz tehnologije proizvodnje sira.

omicron