cacib2

Božićni sajam ove godine na otvorenom – prijavljeno 30-ak izlagača

KARLOVAC – Božićni sajam ove će godine biti na otvorenom. Nakon sedam godina održavanja zbog nedostatka sredstava neće biti šatora na početku Radićeve ulice, već će izlagači svoje štandove postaviti bez krova nad glavom. Uspješnost sajma ne bi trebala biti upitna, no puno će ovisiti o vremenskim uvjetima, svjesni su u gradskoj upravi.

Zbog smanjenja sredstava u proračunu, odnosno samo 20 tisuća kuna koje su osigurane za manifestaciju Božićni sajam, on će ove godine biti održan na starom mjestu – na početku Radićeve, no bez šatora na koji je otpadalo najviše financijskih sredstava. U vremenu od 15. do 23. prosinca tako ćete moći posjetiti štandove 30-ak izlagača.

Ove godine zbog ušteda za blagdansku dekoraciju Grad neće izdvajati posebna sredstva, već će gradska tvrtka Zelenilo u sklopu redovnih djelatnosti postaviti postojeći nakit, razlog su prije svega poplave i velika izdavajanja za sanaciju šteta.

Iako su svjesni da je prodavačima u svakom slučaju bilo ugodnije u zatvorenom prostoru, u Gradu se nadaju da ova promjena neće imati prevelikog utjecaja i da će posjetitelji ipak odlučiti doći i razgledati raznovrsnu ponudu.

Iz Zagrebačke županije tako je stiglo desetak prijava za Sajam,a svi Karlovčani pozvani su da posjete prostor na početku Radićeve ulice, a ako su odlučili kupiti Božićne poklone za svoje najmilije, da to budu proizvodi lokalnih proizvođača.