Mandić: Pozivam oporbu da sutra podrži proračun!

KARLOVAC – Proračun Grada Karlovca za 2015. godinu prije svega je – održiv. Pripreman je u kaotičnom stanju, bez uputa s državne razine, u situaciji kada se zbog porezne reforme gubi 12 milijuna kuna, zbog ukidanja područja od posebne državne skrbi još 7 milijuna, a tu su i posljedice ovogodišnjih poplava. U tim destruktivnim okolnostima cilj je bio izraditi proračun na način da se minus ravnomjerno rasporedi, jer što je – tu je, i grad mora funkcionirati i u narednoj godini. Poruka je to karlovačkog HDZ-a uoči sutrašnje sjednice Gradskog vijeća grada Karlovca, na kojoj će se pred vijećnicima naći upravo proračun za 2015. godinu.

Iako Nova godina građanima donosi niz novih nameta, od povećanja prireza, preko poskupljenja komunalne naknade te cijene vrtića i produženog boravka u školama, iz HDZ-a poručuju da građani neće biti jedini koji će osjetiti teret. Navode kako od 1. siječnja na snagu stupa i smanjenje plaća u gradskoj upravi za 6 posto, kao i smanjenje naknada vijećnicima i članovima upravnih tijela za 18 posto, inzistirat će se na racionalizaciji poslovanja u gradskim tvrtkama, a najavljena su i otpuštanja.

Za sve je to, poručuju iz HDZ-a, kriva aktualna državna vlast. Iz HDZ-a pozivaju vijećnike oporbe da sutra podrže proračun, a ujedno traže prijevremene parlamentarne izbore.

Inače, HDZ-ov Damir Mandić sutra će po prvi puta iskušati novu ulogu – onu predsjednika Gradskog vijeća. Shvaćam da je Gradsko vijeće politička pozornica, ali građani od nas očekuju ozbiljan i argumentiran rad, poručio je Mandić uoči prvog sjedanja u predsjedničku fotelju. Hoće li se s oporbom složiti bolje od svog prethodnika, vidjet ćemo već sutra.