polj_zem_seminar

KARLOVAC – Oko pet tisuća poljoprivrednika s područja Karlovačke županije morat će do 26. studenog sljedeće godine završiti edukaciju o održivoj uporabi pesticida. Radi se o zakonskoj obvezi, stoga iz savjetodavne službe upozoravaju poljoprivrednike da se što prije odazovu edukacijama, a prva je na rasporedu već 16. prosinca.

Prema Zakonu i Pravilniku o održivoj uporabi pesticida propisano je da svi profesionalni korisnici pesticida, distributeri i savjetnici moraju proći primjerenu izobrazbu o sigurnom rukovanju i pravilnoj uporabi pesticida. Prva edukacija predviđena je od 16. do 19. prosinca u prostorijama Obrtničkog centra.

Budući da se radi o izuzetno velikom broju korisnika koji moraju proći edukaciju poljoprivrednici su pozvani da se što prije odazovu na edukacije, jer nakon propisanog roka, odnosno 26. studenog sljedeće godine neće moći kupiti pesticide u poljoprivrednim ljekarnama namijenjene profesionalnim korisnicima.

Već sljedeće godine tempo održavanja edukacija će se ubrzati, a sve informacije možete pronaći i na internet stranicama Poljoprivredno savjetodavne službe gdje je cijeli proces detaljno objašnjen.

Edukacija se plaća 380 kuna, a ako je ne završite iz prvog pokušaja možete probati i drugi put, no to će vas koštati još 50 kuna.