KABA

Jelić zadovoljan sastankom s vodstvom Hrvatskih voda

KARLOVAC – Gradonačelnik Damir Jelić zadovoljan je dugoočekivanim sastankom s vodstvom Hrvatskih voda koji je jutros održan u Zagrebu.

– Sastanak je bio vrlo ozbiljan, nazočili su mu generalni direktor Hrvatskih voda, Ivica Plišić i direktor Vodnogospodarskog odjela za srednju i donju Savu Milan Mateša, te s karlovačke strane sva tri dužnosnika i dva gradska pročelnika. Na sastanku je precizno obrađeno 11 tema, od strateških do onih operativne naravi, te smo dobili uvid u kojim područjima ima pomaka, odnosno gdje do pomaka nije došlo – otkrio je gradonačelnik.

Podsjetimo, na sjednici gradskog vijeća početkom studenog predstavnici Hrvatskih voda predstavili su svoje planove za naredne dvije godine na rješavanju sustava obrane od poplava na području Karlovca, no većina vijećnika prezentacijom je bila nezadovoljna, a protivljenje su izrazili i mještani Gornjeg Mekušja i Logorišta.

– Upravo to će biti tema sljedećeg, operativnog sastanka na razini Delić-Mateša, koji će biti održan možda već ovaj mjesec, a sigurno u siječnju. Vidjet će se lokacije na terenu, sigurno postoji deetak mikrolokacija na kojima se mogu s ne tako velikim novcem napraviti određeni pomaci do onih velikih projekata. Ono što je dobro je da se slaže velika dokumentacija prema EU fondovima, tu sigurno jedna od bitnih stvari su Brodarci koji generalno govore o obrani čitavog prostora – dodao je gradonačelnik.

Jedna od prioritetnih tema razgovora bilo je i područje Pokupske doline, čiji su mještani ove godine nekoliko puta potopljeni u poplavama.

– Jedan dio Pokupske doline, do Rečice, je u ovom planu Hrvatskih voda, na njemu se radi, nažalost samo prema lokacijskoj dozvoli, to je ritam koji je spor. Drugi dio Pokupske doline, prostor Šišljavića, na prezentaciji na Gradskom vijeću ostao je bez odgovora. Danas smo obuhvatili tu temu, da se i taj prostor uključi prema europskim projektima – rekao je Jelić-

Presporo, kaže gradonačelnik, ali stvari ipak idu naprijed. Zato će se, kaže, ubuduće jednom mjesečno sastajati s predstavnicima Hrvatskih voda kako bi se izgradnja sustava obrane od poplava ipak ubrzala koliko je to moguće.

omicron