Kujundžić predstavio svoj program Karlovčanima

KARLOVAC – Nakon što je prošloga vikenda Karlovac posjetio predsjednički kandidat SDP-a Ivo Josipović te jučer HDZ-ova kandidatkinja Kolinda Grabar Kitarović, jutros je Karlovčanima svoj program predstavio i Milan Kujundžić, koji je prema predizbornim anketama treći kandidat po popularnosti. Kujundžić je govorio o svom programu “Nova Hrvatska” i po čemu se razlikuje od svojih protukandidata.

Za razliku od gužve koja je jučer vladala na gradskoj tržnici gdje su Karlovčani HDZ-ovoj kandidatkinji priredili masovni doček, u Ilirskoj dvorani Gradske knjižnice danas je bila puno smirenija atmosfera. Predsjednički kandidat dr. Milan Kujudžić predstavio se potencijalnim biračima uz poruku da se za kandidaturu odlučio kao politički očajnik, koji se nije mogao pomiriti s time da ode s ovog svijeta a da ne pokuša promjeniti situaciju u kojoj se Hrvatska danas nalazi.

Ivo Josipović i Kolinda Grabar Kitarović ne mogu mijenjati Hrvatsku, a time što pretpostavljajuju da nitko osim njih dvoje ne može postati predsjednik, oni vrijeđaju demokraciju. Oni predstavljaju sve ono što je Hrvatsku i Karlovac dovelu ovdje gdje se danas nalazi, prozvao je Kujundžić svoje protukandidate.

– Danas se u Hrvatskoj na sva zvona prozivaju oni koji ukradu dvije kokoši, a oni koji su sve pokrali nazivaju se uspješnim gospodarstvenicima i političarima. Ako ja dođem na mjesto predsjednika, više ništa neće biti isto, više neće biti nečega u što se ne smije dirati – poručio je Kujudžić pozvavši građane da ne budu malodušni i beznadni, već da izađu na izbore.

Kujundžić je ponovio da je Hrvatskoj potreban novi Ustav, i da je referendum pravo građana koje ne smije biti dovedeno u pitanje. Predlaže da svaka inicijativa koja prikupi 50 tisuća potpisa ima pravo na referendum, no ne na način da ti referendumi iscrpljuju državni proračun, već da se organiziraju istovremeno s predsjedničkim, parlamentarnim odnosno lokalnim izborima.