KABA

Oporba traži još jednu ostavku, onu direktora ViK-a Ivana Mrzljaka zbog ”slučaja Veble”

KARLOVAC – Osim Čistoće, ništa bolje u srazu vladajući – oporba nije prošao ni Vodovod i kanalizacija. Predmet diskusije bila je isplata otpremnine od strane ViK-a bivšem zaposleniku Krešimiru Vebleu. SDP-ov Nikola Badovinac tako je zatražio ostavku direktora Ivana Mrzljaka iz moralnih razloga jer 158.000 kuna za otpremninu ne samo da je previsok iznos, već je ustvari puno veći, barem tako tvrdi Badovinac.

– Ja ne volim kad se meni govori neistina, a Vi ste rekli da je 158.000 kuna uplaćeno, ali to nije točno. To je zapravo neto iznos, a dokup mirovine još uvijek je tajna. Ja bih molio da Vi skupite hrabrost i kažete nam točan iznos koji je gospodinu Vebleu uplaćen. Znači, koliko su stanovnici grada Karlovca platili gospodinu Vebleu dogovore koje ste imali, upitao je Badovinac direktora Mrzljaka.

Podsjetimo, Krešimir Veble i sam je bio direktor ViK-a, a poznatiji je kao jedna od najzaslužnijih osoba u procesu dobivanja europskih milijuna iz ISPA programa za pročistač otpadnih voda. Tužio je direktora Mrzljaza zbog mobinga jer unatoč kvalifikacijama i iskustvu u pripremanju i provođenju projekata, Veble je tvrdio kako mu je Mrzljak zabranjivao odlaske na seminare i počeo ga isključivati sa sastanaka te ga degradirao. Sud koji je počeo u ožujku dobio epilog u listopadu – Veble je povukao tužbu, a upravo u to vrijeme je otišao u mirovinu pa se nagađalo kako je razlog povlačenja tužbe upravo isplaćena otpremnina i dokup staža. No odgovora na sve ovo – nema.

– Ja sam na ovo pitanje već detaljno odgovorio na prošloj sjednici. Daljnje podatke ne mogu iznositi jer bi na taj način izložio tvrtku i sebe sudskom procesu, kratko je odgovorio direktor ViK-a Ivan Mrzljak.

– Ja bih stvarno volio znati točan podatak, ali znam da ga ne možete dati. Doći je 2017. godina, doći će vjerojatno promjena vlasti i saznat ćemo taj podatak pa ćemo vidjeti koliko ste oštetili građane grada Karlovca, zaključio je Badovinac ovu raspravu.