Rekordan broj učenika na Zimskoj školi informatike

KARLOVAC – Rekordan broj, čak 140 učenika, prijavio se ove godine na Zimsku školu informatike. Školu informatike organizira Udruga informatičara Karlovačke županije, koja je osnovana još 1993. godine s ciljem razvoja informacijske djelatnbosti na području naše županije.

Zbog velikog broja sudionika na radionicama, škola će se održavati na dvije lokacije, u prostorijama Zajednice tehničke kulture i u osnovnoj školi Grabrik, a predavanja održavaju članovi Udruge, većinom studenti elektrotehnike i računarstva, koji su svoja prva informatička znanja dobili upravo na ovakvim radionicama.

U sklopu škole informatike polaznici će se upoznati s četiri programa, te će sami naučiti programirati igrice i izraditi internetske stranice. Zimska škola informatike trajat će tijekom zimskih praznika, a od ove godine po prvi put će ih pohađati i mlađi učenici, oni koji idu u peti razred.

Udruga informatičara Karlovačke županije i dalje poziva zainteresirane učenike da se prijave na Zimsku školu informatike, jer će za svakoga biti mjesta. Radionice će se dok traje škola odvijati vikendom, a tijekom zimskih praznika i radnim danima.