Dobar odaziv na prvi koncert za Ivicu, humanitarna akcija se nastavlja

KARLOVAC – U Gradskom kazalištu “Zorin dom” sinoć je održan prvi humanitarni koncert “Veliko srce za Ivicu”, čiji je prihod namijenjen za operaciju teško bolesnog Karlovčanina, 28-godišnjeg Ivice Boljara. U skladu s nazivom koncerta, Ivičini sugrađani pokazali su veliko srce ispunivši dvoranu gotovo do posljednjeg mjesta. Uz brojne građane, podršku Ivici i njegovoj borbi s opakom bolešću došli su dati i predstavnici gradske uprave.

– Veliko hvala svima koji su se odazvali i koji ćete pomoći našem mladom sugrađaninu. Doista u životu se događaju takve teške situacije, svatko se od nas može naći u njoj, ali bitna je ova podrška, ne samo materijalna, već i ovo veliko srce koje ćemo ovdje večeras ostaviti za našeg Ivicu – rekla je zamjenica gradonačelnika Marina Kolaković.

Mladi Karlovčanin Ivica Boljar boluje od teškog oblika karcinoma kojeg nije moguće operirati u Hrvatskoj, pa mu je za operaciju koja se može obaviti najbliže u Beču potrebno 39.000 eura. Novac je to koji malena obitelj Boljar ne može prikupiti sama. Ivica naime živi samo s majkom, i to u vrlo teškim uvjetima, bez redovnih primanja. Otac mu je umro davno, a i brat je preminuo od karcionoma.

– Samo cijena operacije je 39.000 eura, a tu su još i troškovi bolničkog liječenja koji iznose 950 eura po dani. Oporavak nakon operacije traje nekoliko tjedana, u ovom trenutku se to ne može točno znati, ali sigurno 3-4 tjedna. Velik je to novac, zato pozivamo sve koji su u mogućnosti, pogotovo i tvrtke, da se odazovu i pomognu – poručuje orgnaizator ove humanitarne akcije, Ivan Mandić iz udruge “Novi život”.

Niste li uspjeli prisustvovati sinoćnjem koncertu, ovoj humanitarnoj akciji možete pomoći uplatom na žiro račun otvoren za Ivičino liječenje. U drugoj polovici prosinca, najvjerojatnije 21., u planu je još jedan humanitarni koncert za Ivicu, i to u u Domu Hrvatske vojske Zrinski, stoga ako do sada niste, uključite se i pomozite spasiti jedan mladi život.

Udruga Novi život – Veliko srce za Ivicu

IBAN HR5224000081510234801