KABA

Uspješan vikend za polaznike CEIK-ove ekspedicionističke škole

KARLOVAC – Unatoč lošim vremenskim prilikama espedicionistička škola CEIK-a braća Selljan koju vodi predsjednik Mladen Kuka i ovog vikenda nastavila je sa svojim aktivnostima. Ovoga puta polaznici škole obrađivali su dvije teme: “Orijentacija u prirodi” i “Izrada skloništa od prirodnih sredstava”. Predavač i demonstrator jedan od osnivača ove udruge brigadir Dubravko Halovanić.

Polaznici škole imali su priliku naučiti kretati se po prirodi uz pomoć karte i kompasa, izrađivati skloništa od granja, paprati i ostalih prirodnih sredstava, kao i paliti vatru od mokrih grančica i lišća.

– Mislim da je loše vrijeme dobro poslužilo za stjecanje nekih novih iskustava polaznicima škole, jer upravo pod tim okolnostima mogla su doći do izražaja stečena iskustva i vještine koje su polaznici ove škole savladali u dosadašnjem tijeku espedicionističke edukacije, kazao je Mladen Kuka.

Škola završava idućeg vikenda predavanjem i praktičnom vježbom iz “Osnova sokolarstva” koje će održati predsjednik Hrvatskog sokolarskog saveza Viktor Šegrt.

ceik_0712_02