cacib1

Unatoč teškoj financijskoj situaciji, rukometaši prihod od prodaje ulaznica doniraju Ivici Boljaru

KARLOVAC – Nakon poraza u prošlom kolu od Gorice, rukometaše Karlovca očekuje posljednje kolo jesenskog dijela prvenstva. Trenutno drže 9. mjesto lige s 12 bodova, a šansu za popravak imaju u subotu kada im u goste stiže Marina Kaštela. No neće biti lako s obzirom da im je upravo ova ekipa u 2. kolu nanjela težak poraz.

– To je neugodna ekipa s puno visokih igrača, tako da će to biti tvrda utakmica. Nećemo imati puno prilike za šutevima iz vana, ali oslonit ćemo se na našu čvrstu obranu kako bi došli do važna dva boda i sigurne zone, kazao je trener Dinko Đanković.

Zdravstveno stanje za sada je dobro, ozlijeđenih nema, a u ekipu se vratio Dragomir Požega koji će svojim iskustvom ojačati relativno mladu momčad. Već na početku sezone znalo se da će biti teško zadržati status prvoligaša jer puno je igrača otišlo, a igrački kadar popunjen je mladim snagama. Situaciju dodatno još uvijek otežava nedostatak financijskih sredstava, napominje Đanković i dodaje kako su jedini prvoligaški klub čiji igrači volontiraju.

Unatoč nedostatku sredstava, rukometaši su odlučili pokazati svoje veliko srce pa će ova utakmica biti humanitarnog karaktera. Ulaznice će biti po tradicionalnoj cijeni od 10 kuna, no sav prihod donirat će teško oboljelom Karlovačaninu 28-godišnjem Ivici Boljaru, najavio je tajnik kluba Martin Galović te pozvao sve da dođu u subotu u 19.30 sati na utakmicu u Sportsku dvoranu kako bi pomogli rukometašima u osvajanju novih bodova, ali i kako bi prikupili što više sredstava za Ivicu.

Nakon ove utakmice slijedi pauza, a nastavak prvenstva počinje 7. veljače kada Karlovčani odlaze na gostovanje u Varaždin.