cacib1

Iz KABA-e poručili: Dokapitalizacijom i promjenom vlasnika, banka sve bolje posluje

KARLOVAC – Nakon što je jučer USKOK pred Županijskim sudom u Zagrebu podigao optužnicu protiv devetero hrvatskih državljana, među kojima su Marija Šola i njezini sinovi Sandi, Petar i Tomislav, a koje se tereti niz kaznenih djela kojima su Karlovačku banku oštetili za 33 milijuna kuna, danas se oglasila i sama banka.

– Dokapitalizacijom Banke i promjenom njene vlasničke strukture u veljači 2014. godine stvoreni su čvrsti preduvjeti za nastavak nesmetanog poslovanja što se očituje u pozitivnim rezultatima koje Banka ostvaruje. Karlovačka banka je tijekom ove godine dokapitalizirana u tri navrata u ukupnom iznosu od približno 132 milijuna kuna te je provedeno restrukturiranje kako bi nastavila stabilno poslovati i uspješno odgovarati svim tržišnim izazovima, stoji u priopćenju koje potpisuje predsjednik Uprave Ivan Vrljić.

Promjena vlasničke strukture odnosno izlazak ranijih većinskih vlasnika iz vlasničke strukture u visokoj je mjeri pozitivno utjecao na reputaciju banke i rezultirao vraćanjem njenih prijašnjih i privlačenjem novih, zadovoljnih klijenata. U prilog tome ide podatak da je Banka tijekom ove godine značajno povećala svoju kreditnu aktivnost, krediti stanovništvu i trgovačkim društvima povećani su u odnosu na kraj prethodne godine za vrlo visokih 16%.

– Karlovačka banka od veljače ove godine bilježi i kontinuirani rast depozita stanovništva i trgovačkih društava, koji su u odnosu na kraj prethodne godine zabilježili respektabilan rast od 6%. Fokus nam je zadržati trend pozitivnog poslovanja, biti lider među malim bankama na hrvatskom financijskom tržištu te pružiti punu podršku našim sadašnjim i budućim klijentima kojima ovom prilikom zahvaljujemo na dosad ukazanom povjerenju, zaključuje Vrljić.