Karlovac dobio podružnicu SUH-a!

KARLOVACU konzultacijama sa Inicijativnim odborom održana je sjednica Izborne obnoviteljske skupštine Karlovačke podružnice Sindikata umirovljenika Hrvatske. Obnoviteljska skupština nije slučajno inicirana na današnji dan. Naime, slavi se međunarodni dan ljudskih prava, a shodno tome, umirovljenici smatraju da su oni upravo ti koji mogu dati svoje mišljenje o toj temi jer su proživjeli radni vijek sa velikim iskustvom.

Ciljevi ovog sindikata su zaštita prava umirovljenika i starijih osoba u RH. Akcije koje provode u tijeku su zaštita vozača koji su diskriminirani u odnosu na stanje koje je bilo prije ljeta ove godine.

Smatraju da nema nikakvog pa ni statističkog zakona da se održi ovakakv zakon, tako da su u uredu državne pravobraniteljice podignuli inicijativu za izmjenu tog zakona.

Pokrenuli su i ustavnu tužbu u kojoj se želi zaštititi prijevremene starosne umirovljenike jer je to jedina kategorija koja nema pravo raditi i zadržati mirovinu.

Danas je na dermokratski način za predsjednika podružnice Karlovac Sindikata umirovljenika Hrvatske izabran Marinko Marinović, dok je za njegovog zamjenika izabran Stjepan Čunko. U dogledno vrijeme smatraju da će podružnica imati 100-ak članova.