cacib2

Učenici iz Krnjaka učili o Europskoj uniji

KRNJAK – Što je Europska unija, koliko ima država članica, na koji način je nastala, koliko ima službenih jezika? Pitanja su to na koje odgovore znaju učenici OŠ Katarine Zrinski iz Krnjaka, pokazali su to prilikom predavanja i kviza koje su danas za njih održali predstavnici Europe Direct Centra.

Projekt “Djeca za budućnost – učenje u Krnjaku i Vojniću iz multikulturalne perspektive” bliži se svom kraju, a podsjetimo kako je osim brojnih radionica i studijskih putovanja projekt vrijedan 161 tisuću eura osnovnoj školi Katarine Zrinski donio uređenje dnevnog boravka i školske knjižnice.

Kao dodatnu aktivnost projekta učenike OŠ Katarine Zrinski posjetili su predstavnici Europe Direct info centra. Cilj predavanja i kviza za uzrast od 1. do 4. razreda bio je približiti im Europsku uniju. Kako se projekt “Djeca za budućnost” provodi već više od godinu dana, učenici iz Krnjaka upoznati su sa važnosti Europske unije, odnosno povlačenjem novca iz Fondova, što su i danas pokazali.

Učenici 4. razreda pokazali su i vlastitu inicijativu i uz pomoć učiteljice izradili plakate s osnovnim podacima o pojedinoj zemlji Europske unije.

Tijekom cijelog polugodišta sat razrednika bio je rezerviran za istraživanje i rad na plakatima, osim što su pokazali svoju kreativnost naučili su puno toga o pojedinim zemljama članicama.