“Polka” ovaj tjedan organizira promocije dviju knjiga

KARLOVAC – Karlovačka Udruga za razvoj i građanske političke kulture “Polka” ovog tjedna organizira promocije dviju knjiga u Knjižnici za mlade.

Sutra od 19 sati je predstavljanje zbornika radova “Gajo Petrović, filozof iz Karlovca”. Zbornik je izdalo Hrvatsko filozofsko društvo, a donosi članke nastale za potrebe znanstvenog simpozija održanog povodom 20. obljetnice smrti uglednog filozofa. Simpozij je održan u Karlovcu, jer je G. Petrović, suosnivač Korčulanske ljetne škole i časopisa “Praxis”, rođeni Karlovčanin. Zbornik će predstaviti urednik Lino Veljak, filozof Hrvoje Jurić, povjesničar Radovan Radovinović i novinar Danko Plevnik.

U srijedu s početkom u 18 sati promovirat će knjigu “Humanizam za djecu” koju je izdao Centar za građansku hrabrost. Riječ je o ilustriranom prikazu humanističkih vrijednosti namijenjenom djeci, mladima i odraslima, odnosno đacima, studentima i prosvjetnim radnicima i profesorima te općoj javnosti. Knjiga, koja je izdana na engleskom, hrvatskom i njemačkom jeziku, prvo je predstavljena na Oxfordu, a trenutačno se organiziraju promocije po Hrvatskoj. Djelo će predstaviti autorica i predsjednica Centra za građansku hrabrost Nada Topić Peratović, politolog, aktivist i političar Mile Sokolić te teolog, pedagog i političar Damir Mandić, ravnatelj Gimnazije Karlovac i predsjednik Gradskog vijeća Karlovca.