KABA

U Inkasatoru očekuju pozitivan rezultat poslovne godine

KARLOVAC – U gradskoj tvrtki Inkasator očekuju da će 2014. godinu završiti s pozitivnim financijskim rezultatom. Iako je godina bila izazovna zbog povećanih troškova uzrokovanih čestim vremenskim nepogodama, scenarij iz godina kada je Inkasator bio gubitaš ne bi se trebao ponoviti. No budući da je do 31. prosinaca preostalo još 15 dana, točni iznosi za sada nisu poznati.

U Inkasatoru su zadovoljni naplatom potraživanja od građana, za koju kažu da premašuje 96 posto mjesečno. Ove godine pripremljeno je 2.113 ovršnih prijedloga što je 200-tinjak manje nego lani. Građani trenutačno duguju pet milijuna kuna, što je 2,5 milijuna manje nego u 2013. godini.

Inače, otkada su sudskim putem bili prisiljeni vratiti građanima novac naplaćen za troškove slanja opomena, Inkasator više ne dostavlja opomene u poštanske sandučiće. Građane se o iznosu eventualnog duga upozorava na mjesečnom računu, a ovrha se pokreće kada fizička ili pravna osoba ima dug veći od 500 kuna i jednu tekuću ratu.

Ovrhe su, kažu u Inkasatoru, za njih najgori, najteži i najmučniji dio posla, zato pozivaju građane na suradnju kako ne bi došlo do najgoreg. Poručuju im da prekontroliraju svoje račune i provjere imaju li, primjerice, zaostataka iz ljetnih mjeseci koje su zaboravili platiti, a one koji su u zaostatku iz financijskih razloga, pozivaju da se jave i dogovore model plaćanja koji će im bolje odgovarati kako bi izbjegli ovrhu.

No, planirate li svoje račune plaćati krajem mjeseca, pripazite da zbog blagdanskog radnog vremena ne naiđete na zatvorena vrata. Naime, na Badnjak 24. prosinca radno vrijeme Inkasatora bit će od 7 do 12 sati bez pauze, dok na Staru godinu račune možete platiti od 7 do 11.30 sati.