cacib1

Na Turnju nastala 443. milenijska fotografija – u spomen na Živka Krstičevića

KARLOVAC – U spomen na pogibiju televizijskog snimatelja Živka Krstičevića na Turnju je danas nastala još jedna u nizu Milenijskih fotografija Šime Strikomana. U ovom događanju sudjelovali su učenici OŠ Turanj, kao i mještani. Krstičević je poginuo na Turnju 30. prosinca 1991. godine na snimateljskom zadatku.

Kod svake milenijske fotografije bitna je priča, a 443. milenijsku fotografiju Strikoman je odlučio posvetiti svom poznaniku i prijatelju s Akademije Živku Krstičeviću. Krstičević je u novinarstvo ušao 1991. u početku Domovinskog rata. Angažirao se kao ratni snimatelj, odnosno novinar reporter i radio je za kandsku tvrtku Worldwide Television News. Snimao je pregovore s JNA, opsjedanja i predaju vojarni, ratna zbivanja na bojištima u Petrinji, Lipiku, istočnoj Slavoniji i Karlovcu gdje je i poginuo.

Na prostoru budućeg Muzeja domovinskog rata na Turnju iscrtan je portret Živka Krstičevića kako bi ostala posebna uspomena na čovjeka koji je u ratnom vihoru pronosio istinu svijetom. 300-injak učenika i mještani Turnja sudjelovali su tako u nastanku fotografije posvećene Krstičeviću.