Grad ove godine za Božić pomaže 158 obitelji

KARLOVAC – Grad Karlovac i ove godine povodom Božića daruje građane u socijalnoj potrebi. Ove godine osigurano je u tu svrhu 50.000 kuna, a ukupno će božićne poklone dobiti 158 samaca i obitelji. Gradonačelnik Damir Jelić jutros je osobno poklon bon od 300 kuna i paket pomoći donesao obitelji Ruže Mesić.

– Ove godine odlučili smo se više za namirnice, a manje za slatkiše, pa neka roditelji sami odluče koliko je slatkiša potrebno. Ujedno su nam i prijašnjih godina sami korisnici tako sugerirali, kazao je gradonačelnik Jelić.

Gospođa Ruža je samohrana majka dvoje odrasle djece s intelektualnim teškoćama, a žive kao podstanari u stanu od 28 kvadrata kojeg mjesečno plaćaju 800 kuna. Korisnici su gradskog socijalnog programa tako da će im ova pomoć dobro doći.

– Imamo socijalnu pomoć, dječji doplatak i invalidninu tako da se snalazimo. Jedan mjesec kupimo hranu, drugi paltimo režije za dva mjeseca i tako živimo. Nadamo se da će biti dobro jer već 15 godina živimo u podstanarstvu. Došli smo ove godine na 37. mjesto liste za dodjelu gradskih stanova. Nadamo se da ćemo ga dobiti kroz idućih 10 godina, ispričala nam je Ruža Mesić.

Gotovo svi koji su u socijalnom programu čekaju gradski stan, trenutno je na listi 130 obitelji. Neki od njih iduće godine stan će dočekati, no idućih godina bit će sve teže, kazao je gradonačelnik Jelić te dodao da svi ostali moraju biti strpljivi jer ipak pri vrhu liste su oni koji već sada vrlo teško žive.

jelic_darivanje_01