Pomoću anđela za malene onkološke bolesnike prikupljeno 60 tisuća kuna

KARLOVAC – Dva koncerta u jednom danu vrhunac su velike humanitarne akcije Anđeli – lepet krila udruge Jak kao Jakov. Akcija koju ova udruga već četvrtu godinu zaredom organizira nastavak je svih dosadašnjih akcija u kojoj udruga nastavlja s izradom i prodajom anđela u korist djece oboljele od malignih bolesti. Cilj akcije je prikupljanje sredstava za pomoć najugroženijim obiteljima u kojima su oboljela djeca, te nabava poklona za oboljele mališane.

Čak 60 tisuća kuna prikupljeno je u ovogodišnjoj akciji Anđeli – lepet krila za malene onkološke bolesnike. Anđeli, ali i drugi proizvodi udruge mogu se ove godine kupiti na dva štanda, u Lana centru i Supernovoj, pa čak i na Božićnom sajmu u Beču. Tako je 30 tisuća prikupljeno u Karlovcu, a ostatak u Beču. Budući da se akcija proširila diljem Hrvatske, novac za liječenje mališana i dalje stiže sa svih strana.

Članovi udruge sutra će posjetiti mališane na onkološkom odjelu u Klaićevoj bolnici u Zagrebu, gdje će im podjeliti prigodne darove, te pjevati božićne pjesme.

Dok će mališane u bolnici razveseliti božićni pokloni, u Lana centru su ujutro nastupili učenici Glazbene škole i zbor Zorice, a navečer će od 19 sati nastupiti klape Furešti, Carolo, Corona, Ženska vokalna skupina Romansa iz Buja, Karlo Bartolec, te Roko i Ivančica Bunčić.

Uz jutarnji koncert vrhunac akcije bio je i dolazak Betlehemskog svjetla, koje su donijeli karlovački izviđači. Svaki posjetitelj mogao je svjetlo, koje su austrijski izviđači donijeli iz Betlehema, odnijeti svojoj kući.